Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат за кмет в Силистра иска повторно преброяване на бюлетините заради съмнения за злоупотреби

Кметът на Силистра ще бъде определен на балотажа в неделя между Юлиян Найденов от ГЕРБ и Александър Сабанов от местна коалиция "Гражданско единство". Сабанов обяви, че ще поиска повторно преброяване на бюлетините поради съмнения за злоупотреби и контролиран вот.

Големият брой недействителни бюлетини навежда на мисълта за проблеми при отчитането на гласовете, смята Александър Сабанов. При 23 707 гласували за общински съветници, недействителните бюлетини са 3 250.

И ние ще подадем жалба за повторно преброяване, както за бюлетините за общински съветници, така и за бюлетините за кмет.

Другият голям проблем, според Сабанов, са неподготвените секционни комисии:

Мога да ви покажа един протокол от 140-а секция, ако не се лъжа, където 100 гласа действителни, сборът на гласовете по партии е 70 и после отиваме на място, ще броим -  ами тука сме изпуснали една тройка отпред, стават 39. Значи от девет до 39 не е без значение какво се случва, нали? Това е на една секция.

На много места участници в изборите безпрепятствено са провеждали агитация пред секциите в изборния ден.

В цялата страна се знае, че се купуват гласове. В крайна сметка някой да са го осъдили за това нещо. Знае се, но никой не може да го докаже. Хиляди жалби се пишат. В крайна сметка жалби, жалби, но тези жалби не довеждат до нищо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44