Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП отстрани двама депутати за непристойно поведение

Ръководството на Европейския парламент (ЕП) отстрани за 10 дни двама депутати за непристойно поведение и им наложи глоби от по 3060 евро. Решението беше взето единодушно от Бюрото на парламента, съставено от председателя и 14-те заместник-председатели.

Италианецът Джанлука Бонано и полякът Януш Корвин-Мике са наказани заради демонстративни подигравки, свързани с нацизма, по време на пленарни заседания.

През октомври Бонано се появи с тениска с лика на германския канцлер Ангела Меркел, дублиран с този на Адолф Хитлер, и отправи нацистки поздрав с ръка. Същият жест през юни е направил и Корвин-Мике, а през септември публично е нарекъл бежанците човешка измет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44