Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Гърция няма да получи 2 млрд. евро от транша за август, ако не реализира поисканите от кредиторите реформи. Предупреждението е на еврокомисаря Валдис Домбровскис, който бе на посещение в Атина, съобщават гръцките вестници. Етнос се спира и на заплахата, отправена от еврокомисаря след среща с управителя на Гръцката централна банка, че ако Атина не изпълни мерките, са застрашени и депозитите на гръцките граждани. Причината е искане на кредиторите за рекапитализация на банките до края на годината.

Руските власти най-сетне са овладели инфлацията, коментира Независимая газета. Към края на годината се очаква тя да бъде около 12%. Хората в страната едва ли са забелязали тази победа, допълва изданието. Според статистическото ведомство в Москва, за две години храните в Русия са поскъпнали с около 26 на сто, а отделни продукти са поскъпнали двойно, след като е въведено хранителното ембарго за стоки от Европейския съюз.

Скопският Дневник съобщава за декларация, в която посланиците в Македония на Съединените щати, Великобритания, Франция, Германия и Италия настояват да се спазват задълженията, поети от правителството, с които да се преодолее политическата криза в страната. Според дипломатите се бавят обещания за смяна на министри. Британският посланик призова също новоназначеният специален прокурор е Македония час по-скоро да получи необходимите ресурси, за да започне да работи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44