Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оланд и Меркел ще обсъждат в Париж ситуацията в Сирия и проблема с мигрантите

Снимка: БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще обсъдят на работна среща в Париж ситуацията в Сирия и проблема с мигрантите. Сирийската криза ще бъде дискутирана и на срещата на външните министри от страни от международната коалиция по инициатива на френския им колега Лоран Фабиюс.
Сирийският конфликт и мигрантската криза ще вземат връх в разговорите на френския президент Оланд и германския канцлер Меркел, които се срещат в Париж на двустранна конференция за цифровите технологии. Двамата ще разговарят непосредствено преди срещата на външните министри от западни и арабски държави за Сирия. В нея няма да участват Русия и Иран, които подкрепят режима на Башар Асад. Страните ще обсъдят "средствата за политически преход към демократична и единна Сирия, която да зачита всичките си общности, както и засилването на борбата срещу тероризма" - се казва в предварителното съобщение. Замислена като подготовка на по-широката дискусия на международната коалиция с Русия, срещата носи знака на френската позиция, която изключва оставането на власт на Башар Асад. Оланд и Меркел ще търсят решения и на все по-утежняващата се криза с мигрантите. Междувременно френският сенат обяви отпускането на 800 000 евро за подпомагане на пострадали от сирийската криза и на бежанци в съседните ѝ райони 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44