Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В септемврийското село Семчиново започва подписка с искане за отстраняването на новоизбрания кмет Пламен Темелков

| обновено на 28.10.15 в 12:18
Снимка: БГНЕС

В септемврийското село Семчиново започва подписка с искане за отстраняването на новоизбрания кмет Пламен Темелков.

Според инициативния комитет, който организира протеста, Темелков е спечелил изборите с нетрадиционни средства, има непочтен бизнес, а управлението му ще доведе селото до фалт. Пламен Темелков, който е от ромския квартал на селото, бе издигнат от Единната народна партия и получи 52,54 процента вот. Той се яви на изборите в конкуренцията на Иван Ганчев от БСП и Веска Ганчева от Движение "Напред България", която е втора в местния вот.

Подписката, която стартира днес, ще бъде изпратена до прокуратурата с искане изборите в Семчиново да се касират и да се провери произходът на доходите на Пламен Темелков. Според говорителя на Пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, в момента напрежението в Семчиново е овладяно, но жителите на селото настояват за среща с началника на РПУ Септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44