Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френски депутати ще се срещат с Башар Асад

Башар Асад
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Група френски депутати, привърженици на диалога със сирийския режим, днес ще бъдат приети от президента на Сирия Башар Асад.
Решаването на кризата в Сирия минава през диалога със сирийския президент - настоява френският депутат християндемократ Жан-Франсоа Поасон (цитиран от изданието "Льо поан") при пристигането си в Дамаск за среща със сирийския държавен глава Башар Асад. Поасон е придружаван от двама десни френски парламентаристи. Сирийците, а не чуждите държави трябва да решават кой да управлява Сирия, твърди той и добавя, че руската намеса в конфликта има "стабилизиращ ефект".
Това не е първата среща на депутата със сирийския президент. През март посещението на четирима парламентаристи в Сирия предизвика сериозна полемика във Франция.
Макар и независимо, това депутатско посещение съвпада с двудневната визита в Москва на бившия президент и лидер на Републиканците Никола Саркози. Неговата предстояща среща с руския президент Владимир Путин, посветена на Сирия, предизвиква резерви и подозрения сред управляващото мнозинство на фона на влошените отношения между Кремъл и Елисейския дворец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44