Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ получава 27 от 51 места в новия общински съвет на Стара Загора, влизат още 10 партии

Снимка: община Стара Загора

11 партии влизат в новия общински съвет на Стара Загора, с две по-малко от предишния. ГЕРБ получава 27 от 51 места в местния парламент. Преференциалният вот изстреля Юсни Ибрям, издигнат от Националната партия „Свобода и достойнство“ в листата на Реформаторския блок от последните места в листата на второ и така той става съветник.

Все още не са напълно изчислени подадените преференциални гласове в общината, но те направиха драматични размествания в някои листи. Преференциалният вот остави извън общинския съвет кандидата на БСП за кмет на Стара Загора доктор Стефан Шишков, а социалистите успяха да вкарат едва шестима съветника.

Юсни Ибрям, който беше подсъдим, но не и осъден за купуване на гласове на парламентарните избори през 2013 година, с повече от 600 преференции, подадени в секциите в ромския квартал „Лозенец“, излезе на второ място в листата на Реформаторския блок и измести кандидата му за кмет Димитър Чорбаджиев, който също не попадна в местния парламент. В състава му влизат двама бивши депутати от ГЕРБ, единият Пламен Русев с 2225 преференции и трима бивши заместник-кметове на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44