Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти 50% от обявените свободни работни места в Бюрото по труда в Добрич са от частния сектор

Работодатели от частния сектор в Добрич са заявили 48 % от обявените в Бюрото по труда свободни работни места, като най-много работници се търсят за административни и спомагателни дейности.

Васил Сиков от Бюрото по труда уточни, че в момента има обявени 169 работни места за хора с различни професии и образование: 

С висше образование са 28 работни места, като преобладаващо се търсят лекари. Актуални са и 3 учителски места в различни направления.

За лицата със средно образование имаме 69 работни места, а за лица с основно образование са актуални 38 позиции
.

Безработицата в Добрич се е увеличила от 4,6 % до 4,8%, допълни Сиков и поясни:

Увеличението е типично за този период на годината и се дължи на започналото от края на активния туристически сезон освобождаване на заетите със сезонните дейности.

В Бюрото по труда в Добрич има регистрирани 24 мигранти - 15 от Русия, 4 от Украйна и по един от Беларус, Албания, Турция, Армения и Сирия, като 40 на сто от тях обикновено търсят сезонна работа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44