Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Силистра получи дарение от Малтийския орден

Областната болница в Силистра получи голямо дарение от фондацията „Помощ и подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария.

Болницата  е третата у нас, която получава дарение от швейцарската фондация, в рамките на месец. Преди това помощ получиха институтът „Пирогов” и болницата в Казанлък.

Здравното заведение в Силистра вече разполага със съвременни болнични легла с електрически механизъм и обзавеждане за помещенията за пациенти. Транспортът от Швейцария също е дарение - от столичния адвокат Менко Менков, който е предоставил безвъзмездно сумата от 2910 евро за целта, съобщи директорът на болницата д-р Даниела Костадинова. Полученото оборудване ще бъде разпределено в няколко отделения на здравното заведение


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44