Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закрива врати Експо 2015 в Милано

Днес приключва световното изложение Експо 2015 в Милано. То започна на 1-ви май под надслов „ Хранене на планетата, енергия за живот“ и премина при голям интерес с над  21 милиона посетители от цял свят.

 Експо 2015 ще затвори окончателно врати в късния следбед с официално  закриване, което  ще се излъчи  директно от обществената телевизия Раи. На него ще присъства президента на Италия  Серджо Матарела, министърът на земеделието Маурицио Мартина, както и други официални лица сред,които и генералният комисар на ООН Едуардо Рохас Бриалес.

На световното изложение в Милано участваха 137 държави-всяка  със свой оригинален павилион с възможност да бъде разглобен, опакован и пак употребен. Този на Княжество  Монако ще отлети за Буркина Фасо,където ще стане  седалище на Червеният кръст. Отделни уникални елементи-символи ще бъдат разпродадени на търг или пренасочени на друго място за спомен от Експо 2015 или използвани за научна и културна цел цели павилиони. Наградата за най-добър от тях взе този на Япония, а за най-оригинално  интерпретиране темата на изложението златни медали взеха Германия ,Австрия и Ватикана, а Франция и Великобритания за архитектура. Бюрото за международни експозиции оцени Милано 2015 с 9 по десетобалната система. Следващото Експо е след две години в казахстанската столица  Астана. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44