Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избиратели в община Павел баня са били подложени на заплахи преди балотажа

| обновено на 01.11.15 в 17:59

В община Павел баня балотажът е между кандидата на ДПС Иса Бесоолу и досегашния кмет Станимир Радевски, издигнат от коалиция, в която влизат ВМРО, АБВ, Реформаторският блок и партия „Българска социалдемокрация“. До 17.00 часа в общината бяха гласували, по данни на ОИК, 61 процента от избирателите, с 4 процента повече от първия тур към същия час. 

Още рано сутринта от щаба на един от кандидатите са поискали в секциите да присъстват повече негови застъпници, но от общинската избирателна комисия са отказали с мотива, че имат по един във всяка секция, както изисква законът.

В село Тъжа автомобил е превозвал роми до изборната секция, които пред представители на избирателната комисия са заявили, че се качват доброволно в колата. Васил Лазаров от село Горно Съхране Васил Лазаров е подал жалба до ОИК, а от там до прокуратурата в Казанлък, че застъпник на един от кандидатите за кмет на Павел баня го заплашил, че ако гласува, ще бъде пребит:

Това си е напълно жива политическа заплаха, според мен - да ми каже в очите, че ще ми счупи ребрата и ще ми извади очите. Аз се изплаших много, защото съм селско момче и искам да гласувам, за който аз си знам.

Заплаха е получила и Николина Гърчева – председател на 19 секция в село Александрово, която е директор на детската градина в селото.

Поводът бил, че отказала да допусне да гласува с придружител неграмотен избирател. Заплашил я брата на един от кандидатите за кметове, а след това и се извинил, заяви тя пред медиите:

Каза, че до довечера ще се решат нещата какво ще стане с мен по-нататък, какво няма да стане. Какво значи ще се решат нещата? До днеска съм директор, от утре – вкъщи.

Сигнал, че новоизбраният кмет на село Манолово купува ромски гласове за един от кандидатите, след проверка не е бил потвърден. 

Подробностите чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44