Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В повечето населени места балотажът приключи

Снимка: БГНЕС

В 19 ч. приключи балотажът в повечето населени места в страната. По изключение може да се гласува до 20 ч., ако пред секциите има хора.

Изборният ден в София вече е приключил, събощи за "Хоризонт" председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова. Балотажи се проведоха в 16 района в столицата. През целия ден избирателната активност е изключително ниска.  Все още обаче няма окончателно обобщени резултати за избирателната активност. Членовете на ОИК вече са в НДК, където ще се приемат изборните книжа от втория тур. 

В община Силистра през деня беше отчетена 36% избирателна активност, почти 10% пункта по-ниска от първия тур.  Всички секции са затворени. В града нямаше екзит пол и първите междинни резултати се очакват след 21.30 часа. В балотажа участваха досегашният кмет от ГЕРБ д-р Юлиян Найденов, който на първия тур получи подкрепата на 44,4 на сто от избирателите, и Александър Сабанов от местната коалиция „Граданско единство”, за когото миналата неделя гласуваха 23,61 % от гласоподавателите.

Повечето секции в община Гърмен също приключиха с изборния ден в 19 ч.  От Щаба на кмета Минка Капитанова споделиха че очакват победа

Изборният ден в Враца приключи с активност от близо 42%. Кандидатът на ГЕРБ Калин Каменов и независимият кандидат Николай Иванов завършиха първия тур с разлика от малко над 1%.

В Сливен още не е ясно какъв е резултатът от битката между кандидата на ГЕРБ Стефан Радев и досегашния кмет Кольо Милев, кандидат на БСП. Изборният ден приключи в 19,00 часа с 41 процента избирателна активност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44