Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Радевски остава кмет на Павел баня

Едва 39 гласа е преднината му пред кандидата на ДПС

Станимир Радевски
Снимка: Венелина Попова

В старозагорската община Павел баня втория тур на местните избори спечели досегашният кмет Станимир Радевски, издигнат от коалиция между ВМРО, „Българска социалдемокрация“, АБВ и Реформаторския блок. Едва 39 гласа, обаче, е преднината му пред кандидата на ДПС Иса Бесоолу.
Окончателните резултати от местните избори в Старозагорска област показват, че ГЕРБ ще има кметове в пет общини, а БСП в две. В останалите четири печелят представители на по-малки партии и местни коалиции. В Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гурково и Мъглиж победители са кандидатите на ГЕРБ, в Чирпан и Николаево - на БСП. В Гълъбово четвърти мандат взима Николай Тонев като кандидат на Български демократичен център със 71,7 процента.
Най-много сигнали и жалби за нарушения в Старозагорска област са постъпили в Павел баня. Само на балотажа те са 26. Една от тях, адресирана и до ЦИК и СЕМ, е срещу кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова. Жалбата е подадена от председателя на предизборния щаб на кандидата на ДПС в общината и е за евентуални внушения в ефир в изборния ден. Жалба има и срещу БНТ за репортаж от Павел баня. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44