Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха трафикант на мигранти в Стара Загора

Районният съд в Стара Загора е наложил наказание от две години условно с 4-годишен изпитателен срок на 23-годишен мъж от Раднево за подпомагане на чужденци при незаконното им преминаване през страната. 

Мъжът беше задържан на 1 октомври в старозагорския квартал „Железник“ с 28 афганистанци, натоварени в микробуса му. Тогава водачът направи опит да избяга, но беше заловен от полицейския патрул.

Под надзора на Районната прокуратура има образувано бързо производство и срещу 33-годишен мъж от София, също за трафик на бежанци. На 1 ноември той е бил спрян на автомагистрала „Тракия“ в района на Стара Загора. Управлявал е такси със софийска регистрация. В него са се возили четирима мъже от Афганистан без документи за самоличност. Водачът и спътничката му са били задържани за 24 часа, по-късно жената е била освободена, тъй като е установено, че не е съпричастна към извършеното престъпление. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44