Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметовете и на четирите общини в област Габрово са от ГЕРБ

Цветомир Михов: Това означава, че от тук нататък ще се работи по приоритетите на ниво област

Снимка: БГНЕС

Кметовете и на четирите общини на област Габрово са от политическа партия ГЕРБ. Таня Христова беше избрана в Габрово на първия тур на местните избори, а на балотажа спечелиха кандидатите на ГЕРБ за Севлиево, Трявна и Дряново.

Победата на ГЕРБ в четирите общини, според областния координатор на партията Цветомир Михов, означава, че от тук нататък ще се работи по приоритетите на ниво област:

За първи път ще имаме екип от четири градоначалника, които ще работят в една посока. Едно е един кмет да иска нещо за своята община, а е друго, когато четирима кмета се изправят пред един министър и настояват.

По думите на Михов в надпреварата за спечелване на вота в Трявна и Дряново опонентите на ГЕРБ са използвали всички сили и средства:

Такова чудо, каквото видях в Трявна и в Дряново - това са ни 11-тите избори, не съм виждал досега. Явно залогът за тези хора беше много голям.

Твърденията на областния управител на ГЕРБ потвърди и спечелилият вота в Дряново Мирослав Семов:

Такава ярост, абсолютно личностни нападки и то в печатни издания, летяха някакви позиви анонимни, вестници се издаваха. Аз такова нещо просто не съм очаквал, че може да съществува. Явно властта в Дряново е много сладка.

Окръжната прокуратура работи по сигнали за купуване на гласове в Трявна и Дряново. Досега са образувани четири досъдебни производства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44