Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Полицаи блокират шосета" сред водещите теми за "Стандарт". Служителите на реда се заканиха в сряда да спрат движението по магистрала "Хемус" и пътя от София за Перник. Те недоволстват срещу Бюджет 2016, който предвижда да няма добавка за стаж към заплатите, а обезщетенията при пенсиониране ще се орежат наполовина.

Майките, които нямат сключен брак и са получавали помощи до август тази година, ще трябва да подадат отново документите си, съобщава "24 часа". Причината е, че ще трябва да се декларира и доходът на бащата. От 1 януари помощта за 1 дете ще се увеличи с 2 лв. на 37, за две остава 85 лв., а за три ще стане 130 лв., припомня вестникът.

Под 5% от убийците на пътя са в затвора акцент за "Труд". Най-често в делата осъдени получават пробация, в 25% от случаите присъдата е условна. Магистрати изследват последните 5 години, като отчитат драстичен спад на установените нарушения.

Сриването на държавен сайт струва около 100 долара, пише "Телеграф". Изданието цитира анализ на разследващите, според който зад срива в сайтовете на редица държавни институции, сред които и този на Централната избирателна комисия, може да стои определена партия.

Строителството на нови блокове регистрира истински бум статия в "Новинар". Ръстът е над 23% на годишна база. Първенци са София и Пловдив, но на този фон експерти наблюдават свиване в търсенето на офис площи.

Всеки втори учител се оплаква от недисциплинирани ученици. Това показва представително изследване сред 300 преподаватели, цитирано от вестник "Сега". Като втори проблем в образованието учителите посочват незаинтересоваността на децата от учебния материал.

Добре подготвени студенти масово дават частни уроци водещо заглавие за "Монитор". За един час бъдещите висшисти искат по 8-10 лв., което сериозно подбива цените на частните учители. Един час при елитен преподавател достига до 40-45 лв., уточнява публикацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44