Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕuroActiv: Георгиева ще се кандидатира за Генерален секретар на ООН

Снимка: БГНЕС

Електронното издание EuroActiv, което е профилирано в информации, свързани с европейските институции, съобщава, че заместник-председателят на ЕК Кристалина Георгиева ще се кандидатира за Генерален секретар на ООН.

Статията се позовава на думи на говорителя на Комисията Маргаритис Схинас, който обаче казва, че Георгиева само е обсъждала такава възможност с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

От ЕК казаха за БНР, че нямат информация Кристалина Георигева да води кампания за избирането й на поста генерален секретар на ООН.

Въпросът наистина е бил обсъден между Георгиева и Юнкер, но за момента институцията не потвърждава написаното в електронното идание EuroActiv.

Българското правителство официално обяви, че номинацията на страната за генерален секретар на ООН ще бъде Ирина Бокова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44