Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: Служителите ще получават сигурност, възможност за развитие и по-добри условия

Около 250 души са подали рапорти за напускане в МВР

Снимка: БГНЕС

Около 250 души са подали рапорти за напускане в МВР, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

След като по-рано заедно с министъра на финансите Владислав Горанов се срещнаха с полицейските синдикати, служителите заплашиха с протест на 20 000 полицаи в сряда.

Бъчварова подчерта, че получаването на 20 заплати при напускането на системата ще гарантира малко време на служителите, в които те могат да са без работа. Оставайки в системата на МВР, те ще имат сигурност на дохода.

Обръщам се към тези служители на МВР, които се колебаят в момента, да си дадат сметка, че разликата в сумата на тези обезщетения би им позволила да живеят без работа по-малко от една година. Оставайки, макар и с по-ниски обезщетения на работа в МВР, те получават сигурност, възможност за кариерно развитие, което означава и възможност за увеличаване на доходите, и , на трето място, макар и не пряко като влияние, възможност да работят при по-добри условия.

От своя страна финансовият министър подчерта, че намаляването на броя на заплатите като обезщетение е ресурс за хора, които напускат системата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44