Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 служители на МВР в Смолян и Стара Загора са поискали да напуснат системата в последните дни

Снимка: БГНЕС
Около 10 са депозираните оставки на служители на Областната дирекция на МВР в Смолян за последните два дни. По думите на Михаил Узунов, председател на синдикално дружество при Районно полицейско управление - Смолян, полицаите няма да останат безучастни, когато става дума за социални права.
 
Лошото е в момента, че едно друго външно министерство, имам предвид Министерство на финансите, тръгва да прави реформа в МВР, но то не прави реформа в МВР по структури или по организация на работа, а едно механично орязване на заплати и на социални придобивки.

Ние ще участваме в този национален протест. В момента готвим съответните мероприятия. Не мога да ви кажа колко е, но числото сигурно е изключително голямо, единственото, което трябва да се направи, е този параграф десети от проектозакона за държавния бюджет трябва да отпадне. Другото, което е, че в цялост този закон накърнява и други структури на сектор "Сигурност", там също има сътресения.

От петък до днес в областната дирекция на МВР в Стара Загора са подадени 10-15 молби за пенсиониране на навършили възраст служители, съобщи за „Хоризонт“ Ивелин Иванов - пресаташе на дирекцията. На този етап нямало желаещи да напуснат системата. Пред „Хоризонт“ Иван Карушков - директор на старозагорския затвор заяви, че служителите му са разтревожени, но все още не са организирали синдикални действия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44