Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към полицейските протести се присъединиха и бивши служители на МВР

Протести полицаи
Снимка: БГНЕС

Бивши служители  на МВР в Благоевград  също излязоха на протест, в знак на  съпричастност към колегите си, работещи в сектор „Сигурност“. Финансовата и кадровата политика във вътрешното министерство е под всякаква критика и това започва да става опасно, заяви  пенсиониран, миналата година, служител от секретните звена , който още не е получил обезщетението си:

Завел съм дела, нямам още резултат. 33 години съм работил и съм стискал зъби за тези 20 заплати.

Назначенията в МВР без ясни критерии и с оглед на реалните нужди са сериозна част от проблема. Бивши  служители признаха, че във ведомството има два пъти повече хора от необходимото:

Старите криминалисти си отидоха. Кой ще остане да им работи. Ние си купуваме дрехите. Ако примерно бяха казали, че съкращават 50% от личния състав, а на останалите вдигат заплатите и подобряват базата. При  една по-добра база и по-малко хора можете да вършите работа.

А има ли основание да се намали личния състав?

Мисля, че може да се намали над 30%.

Един от създателите на синдикалната федерация на служителите в МВР предупреди за разрастване на протестната вълна :

Няма да ги оставя. Създал съм този синдикат, бивши служители, бивши колеги са тук в момента. Чакат се протести и на военните следващите дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44