Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии се открива в Атина

Снимка: БТА

В гръцката столица Атина се открива 11-ата световна среща на българските медии. Организатори са БТА и Асоциацията на българските медии по света. Тазгодишната тема на форума е „Медиите и културните различия. Диалог между съседи“. БНР е медиен партньор и ще представи програмата си за българите в чужбина.
Световните срещи на българските медии са професионален форум, който поддържа сътрудничеството между  журналистите, работещи у нас и в чужбина. С годините тези срещи се утвърдиха като независимо пространство за общуване на медиите на българите извън България с представители на държавните институции. 
Журналисти от 35 медии, работещи в 20 държави по света, ще разговарят с министрите Ивайло Калфин, Тодор Танев и Николина Ангелкова. Сред основните теми са проблемът с бежанците, социалната политика за мигрантите, туризмът, българското висше образование и кризата в Гърция. Освен професионалните въпроси за качеството и достоверността на новините, участниците във форума ще обсъдят и ролята на задграничните медии в живота на българските общности в чужбина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44