Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата пощенска марка в света показват в изложба във Велико Търново

Във Велико Търново ще бъде открита Национална филателна изложба, посветена на 830 години от Въстанието на болярите Петър и Асен и възобновяването на българската държава. Посетителите ще могат да видят и първата марка в света "Черното пени".

В изложбата са включени най-добрите състезателни и филателни колекции на България, получавали отличия по света. При засилени мерки за сигурност ще бъде показана първата пощенска марка в света черното пени, пусната в употреба в Англия. Тя е собственост на колекционер, пожелал анонимност, каза комисарят на изложбата Иван Панайотов и допълни, че подобна марка е била продадена на търг за близо 1 милион евро. 

По време на изложбата, която ще продължи до 8 ноември, Министерството на транспорта и информационните технологии и съобщенията е подготвило за валидиране юбилеен пощенски блок 830 години от Въстанието на болярите Петър и Асен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44