Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и КТ "Подкрепа" обсъдиха проектобюджета за догодина

Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ и представители на КТ "Подкрепа" обсъдиха проектобюджета за 2016 година.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов каза, че има основа за разбирателство с управляващите.

Като че ли срещна разбиране нашият аргумент за помощта за безработица – нейният минимален размер е прекалено нисък, неактуализиран от години, няма да струва кой знае колко на бюджета на НОИ, ако нещо бъде направено. Определянето на помощта за майчинство между първата и втората година също години наред не е била актуализирана. Има възможност нещо и там да се направи. Повдигнахме един въпрос, който не стоеше на дневен ред - за увеличение на заплатите на работещите в НОИ. Останах с впечатлението, че и по тази тема намерихме разбиране. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че предстоят разговори и за образование и здравеопазване, както и по темата с протеста на полицейските служители.

Оставили сме отворена вратата за разговори по всички теми, които бяха поставени на дневен ред, и съм убеден, че в диалог със синдикатите, в диалог с изпълнителната власт ще можем действително да приемем един разумен, добър бюджет, който е възможен в днешните условия, които има държавата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44