Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливенския съд са постъпили 26 жалби за оспорване на резултатите от местния вот

26 жалби за оспорване на резултатите от местния вот са подадени в Административния съд в Сливен. Оплакванията на партии и коалиции са за нарушения на изборния процес, съмнения за манипулации и умишлени грешки при вписване на преференциите.

Жалбите за нарушения на изборния процес и срещу действия на общински и секционни избирателни комисии са много повече от предишните избори, каза председателят на Административния съд в Сливен Владимир Първанов. Срещу решения на общинските избирателни комисии за избор на общински съветници в Сливен има 6 жалби, в Нова Загора и Твърдица - по 2. Жалби срещу решения за избор на селски кметове има за селата Гавраилово, Сотиря, Еленово, Филаретово, срещу решение за избор на общински кмет - за Нова Загора. За Сливен жалбите са на АБВ, Коалициите „Народен съюз" и „Съюз за Сливен", НФСБ, „ВМРО - Свети Георги Победоносец", за Нова Загора - на местна коалиция „АБВ и Земеделци", за Твърдица - от кандидат-съветници от Реформаторския блок и БСП. От подадените 26 жалби са образувани 18 производства. В 14-дневен срок съдът трябва да реши потвърждава ли избора или го касира. За извършване необходимите технически действия - назначаване на експерти, разпит на свидетели, ръчно броене на бюлетини, срокът ще бъде удължен до 1 месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44