Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завършва военното учение "Platinum Lion - 2015"

Снимка: БГНЕС

Заключителният етап на военното учение "Platinum Lion - 2015" ще се проведе днес на полигона "Ново село" край Сливен. Български, американски и румънски механизирани части ще покажат способностите си за действия в населен пункт.

В "Platinum Lion - 2015" участват до 200 военнослужещи от морската пехота на САЩ, до 200 български военни от Карловското формирование 34-750, служба "Военна полиция" и ВМА, до 35 военнослужещи от сухопътните войски на Румъния.

В съвместната подготовка за повишаване на оперативната съвместимост на механизираните формирования при колективна отбрана се използват танкове М-1; бронетранспортьори Striker и друга бойна и спомагателна техника.

Офицерът от морската пехота на САЩ за граждански дейности старши лейтенант Грант Пилър даде подробности за участието на американските военни и бойното им снаряжение:

Почти всичко, което морската пехота може да предложи артилерийска стрелба, танкове. Морската пехота, съвместно с българските и румънските войски, ще направят демонстрация на това, в което са се обучавали механизираните оръдия, или както ги наричат в България – БМП-та, така и танковете на морската пехота.

Съвместна интернационална работа между НАТО-вските войски съвместно да работят механизирани части с пехотински части това е първото по вида си за морската пехота. Войниците, които ще представляват тази демонстрация, ще бъдат тук за по-дълго време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44