Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И тази вечер служители на МВР блокираха Орлов мост

Снимка: БГНЕС

За четвърта поредна вечер служители на МВР блокираха Орлов мост в София. Много от минувачите недоволстват от спряното движение и дори определят протестиращите като "рекетьори".

Протестиращите полицаи, както техни роднини и приятели, не искат да говорят официално пред медиите, но неофициално споделят, че няма да се откажат от защита на социалните си придобивки, такива каквито са в момента. Според тях реформа в МВР е нужна, но трябва да се направи от професионалисти и със съгласието на служителите.
Протестът преминава спокойно и се охранява от униформени полицаи, които в момента са на работа. 

Пред Съдебната палата в Бургас едва десетина полицаи се събраха на импровизиран протест. От синдикат "Охрана" в морския град призоваха, за незабавно оттегляне на спорните предложения в проектобюджета, касаещи МВР. Четири автобуса протестиращи се очаква да се включат в националния митинг в столицата в неделя.

Повече от 400 полицаи от Варна ще участват в националния протест в неделя пред парламента, съобщи Красимир Костов, председател на регионалната структура на синдикалната федерация на служителите в МВР. Очаква се и близо 100 военнослужещи също да заминат за протеста в столицата. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44