Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Шумен разгледа дело за избора на общински съветници в община Каолиново

Снимка: БГНЕС

Административният съд в Шумен разгледа дело, свързано с избирането на общински съветници в община Каолиново. Тефик Али Хасан, кандидат на ГЕРБ за кмет на Тодор Икономово и за общински съветник, поиска от съда повторно преброяване на бюлетините за общински съветници. Той обжалва решението на Общинската избирателна комисия, в което се посочва броя преференции, дадени за него, като смята, че е получил повече преференции на местните избори:

Искам всичко да излезе на яве. Много добре знам, че съм с повече преференции - аз съм 5 номер в листата и 5-ти за съветник, а също съм и кандидат-кмет на населеното място Тодор Икономово. Имам само 340 гласа за кмет и те половината са моите братя, сестри и  роднини, където много добре знаят да чертаят.

Оспорена беше истинността на всички протоколи от 24-те секции в община Каолиново и беше поискана съдебно-техническа експертиза. Основанието е, че в протоколите има множество поправки, посочи адвокатът на жалбоподателя Василена Кънчева:

Върху поправките има други поправки. Най-забавно, но то е и най-невероятно, е някой да напише в протокол, че изборният процес е протекъл “Окей“.


Съдът остави без уважение искането за ръчно преброяване, като се позова на Изборния кодекс. Според разпоредбите, в протоколите трябва да е отбелязано, че има спор за резултатите и бюлетините, а такива данни в каолиновските секции няма. Административният съд ще се произнесе в законоустановения срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44