Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес летищата във Франкфурт и Дюселдорф остават пътниците на Луфтханза на земята

Продължава започналата вчера стачка на стюардите и стюардесите на германския авиопревозвач "Луфтханза". Очаква се да бъдат отменени 520 полета и да бъдат засегнати близо 58 000 пътници.

И днес летищата във Франкфурт и Дюселдорф остават пътниците на Луфтханза на земята. Причината е стачката на стюарди и стюардеси, които се борят за увеличаване размера на пенсионното си осигуряване.

От 6.00 до 23.00 часа днес се провалят полетите на кратки и средни разстояния на еърбъсите А320 и 737. Остава открит въпросът дали и други полети няма да бъдат отменени в последния момент, а също така дали и в по-късните часове на деня и други ключови летища няма да се присъединят към колегите си от Франкфурт и Дюселдорф.

На международното летище във Франкфурт Луфтханза е направила резервации за 2500 хотелски стаи и са разположени допълнителни 600 походни легла за пътници, които по предварителни резервации са засегнати от стачката.

Ако стачката продължи – както са обявили организаторите й – до следващия петък, това ще е най-продължителната в 60-годишната история на дъщерната на Луфтханза авиолиния Краних, в която работят най-много от стачкуващите стюардеси и стюарди. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44