Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово се радва на силен туристически интерес

Габрово и региона привлича интереса на туроператорите като добра дестинация за ученически туризъм. За да представи различните възможности, Общината е предвидила тематичен информационен тур за представители на агенции от цялата страна.

Разнообразните тематични маршрути, подходящи за ученици и възможностите за творчески занимания и игри на открито, определят интереса на туроператорите към района на Габрово. Освен природните дадености и добрата база за настаняване, планинската местност Лозана над града предлага занимания в детска природна академия и възможности за зелени и бели училища.

В този период на годината най-голям интерес има към предстоящите коледни и новогодишни празници. От Туристическият информационен център в Габрово отчитат, че насочилите се към района приятелски компании предпочитат за празника да наемат селска къща. Най-търсени са офертите, които предлагат уютна атмосфера в автентичен български дом.

Туристите, които предпочитат настаняване в хотел, най-често се интересуват от пакетните предложения. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44