Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти и преподаватели на Русенския университет ще участват в лекоатлетически и велосипеден пробег

Близо 200 километра ще изминат за един ден днес студенти и преподаватели от Русенския университет в лекоатлетически и велосипеден пробег. Поводът за спортното събитие е 70-годишнината на Русенския университет, която ще бъде тържествено отбелязана на 12 ноември.

Спортната инициатива ще започне от филиалите на университета в Силистра и Разград и ще приключи в Русе. Стартът на двата лъча ще бъде даден от директорите на филиалите сутринта, а финалът ще е около 17.30 ч. пред Ректората на Русенския университет. Лекоатлетите ще изминат 75-километрово трасе от Разград до Русе, а велосипедистите ще преодолеят 120-те километра от Силистра до Русе.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44