Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенямин Нетаняху пристига на посещение във Вашингтон

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху пристига на посещение във Вашингтон, където ще се срещне с американския президент Барак Обама. Преди заминаването си Нетаняху е коментирал, че ще дискутира ситуацията в Близкия Изток. През изминалата седмица официални лица от Белия Дом заявиха, че президентът Обама е оценил реалистично положението в региона и е на мнение, че до края на мандата му не е възможно постигане на мир между Израел и Палестина.

Днес в Белия Дом двамата лидери ще се опитат да подобрят отношенията си, след остро изразените публично различия по въпроса с договора за ядрената програма на Иран.

Според предварителната информация, Обама и Нетаняху ще обсъждат как да отговорят на иранската помощ за "Хизбула" и "Хамас", руските действия в Сирия, които се възприемат от Запада като опит за подсилване властта на президента Башар ал-Асад и стъпки, относно поетия от Нетаняху  ангажимент за работа към разрешаване на конфликта с Палестина.

Акцент се очаква да бъде и деликатната тема за допълнителна военна помощ от САЩ на фона на нестихващия конфликт между Израел и Палестина.

Това ще е първото посещение на израелския министър-председател във Вашингтон след противоречивото му гостуване в Конгреса през март тази година, когато от трибуната той призова американците да отхвърлят договаряното тогава споразумение с Иран.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44