Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При сблъсъци край Кале пострадаха 16 служители на реда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

16 полицаи са пострадали при сблъсъци с мигранти в района на френското пристанище Кале, които се опитвали да блокират пътя към тунела под Ламанша. Импровизираните лагери в района са събрали около 6000 мигранти.

Ситуацията в района на Кале днес е по-спокойна след снощните безредици, предизвикани от големи мигрантски групи. Около 200 души са се опитали да блокират движението по пристанищния околовръстен път към тунела под Ламанша, като са хвърляли камъни и други предмети. Полицията е използвала около 300 сълзотворни гранати, за да разпръсне мигрантите. За първи път безредиците са с толкова насилие - коментира пред местната преса представител на синдикат на френската полиция, който се опасява от нови бунтове с неконтролируеми последици. В момента в т.нар. "джунгла" (импровизирания лагер край Кале) се намират над 6000 души с надежда да достигнат до Великобритания. За да овладеят ситуацията, френските власти организират разпределението на пришълците в различни краища на Франция. Досега около 1000 мигранти бяха преместени от Кале, без това да може да реши проблема с несекващия мигрантски приток.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44