Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за разкъсана пломба в цех за леене на алуминии разследва прокуратурата в Русе

Снимка: http://www.prb.bg

Районната прокуратура в Русе разследва сигнал за разкъсана пломба, с която на 25-и септември Регионалната екоинспекция в Русе запечата инсталацията за каруселно леене на алуминий в завода за автомобилни части "Монтюпе".

Информацията за разкъсаната пломба беше изнесена през деня от прокурора от Окръжната прокуратура- Русе Андрей Ангелов по време на заседание по делото в Административния съд в града, образувано по жалба на "Монтюпе" срещу заповедта на директора на РИОСВ, с която се затваря въпросната инсталация.

Сигналът е на изпълнителния директор на "Монтюпе", уведомил е и компетентните органи от полицията, уведомил е и РИОСВ. И оттам-нататък следват действия и на двете институции, обясни прокурор Ангелов, който подчерта, че леярната е била пломбирана отново още на следващия ден, 28 октомври, когато е било установено, че липсват матриците в инсталацията.

Делото продължава на 23 ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44