Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия полицията задържа 40 души, които са участвали в схема за трафик на хора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Италия задържа 40 души, 18 от които собственици на циркове. Те са участвали в схема за нелегална имиграция.

Случаят е без прецедент в досега известните методи за нелегален трафик на хора. Това е мнението на магистратите от Палермо, които разкриха новата престъпна писта с участието на именити циркове.

Действието се е развивало на остров Сицилия със съдействието на корумпиран служител от регионалната управа по труда. Под фалшива форма като танцьори, акробати и хамали в Италия са пристигали граждани от Бангладеш, Индия и Пакистан – за последните две години близо 600 души. Те фиктивно са се водели по документи, че работят в цирковете, а в същност са заплащали на престъпната организация 15 000 евро, свободни след това от ангажименти към нея. Това формирало един незаконен оборот от над 7 милиона евро, като собствениците на циркове са получавали между 2000 и 3000 евро за човек. За удобство, съобразно местните закони, цирковете преместили своите седалища в Палермо.

Освен служителя от регионалната управа с обвинение за съучастие в нелегален трафик на хора са задържани именити циркови собственици като Лино Орфей, Алваро Бицаро и Дарвин Кристиани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44