Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Лукарски призова за единен кандидат за президент на реформаторите

Снимка: БГНЕС

Оттук нататък СДС ще работи за президентските избори, обяви лидерът на партията Божидар Лукарски и отправи апел Реформаторският блок да излезе с единен кандидат за президент:

Оттук насетне предлагаме и на колегите от блока да започнем да обсъждаме механизми за издигането на този общ кандидат за президент. Нашето предложение е това да стане с вътрешни избори в рамките на симпатизантите на Реформаторския блок.

Националният съвет на партията определи като "отлично" представянето на СДС на местния вот в рамките на Реформаторския блок. По повод коментарите на Лютви Местан за промяна в управлението Божидар Лукарски отбеляза, че не вижда основания за промяна в управленската формула:

Това, което каза и премиерът, това, което заявихме и ние в Реформаторския блок е, че доброто ни представяне заедно, разбира се с безспорния победител ГЕРБ показва, че България иска да бъде управлявана на местно ниво от дясно управление. Респективно коалиционната формула, която е на централно ниво показа и на местно ниво своята устойчивост.

Лукарски призова още общинските съветници по места да се подготвят за коалиционно управление, защото това по думите му е най-правилната форма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44