Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на Сливен обяви за свой приоритет сигурността в училищата

Снимка: Ивайло Михайлов

Сигурността в училищата, обяви като свой основен приоритет новият кмет на Сливен Стефан Радев при полагането на клетва. Радев заяви, че ще направи ревизия на общинските финанси и нова стратегия за развитие на общината. Той обаче посочи, че ще продължи всички добри практики, като се стреми да ги надгражда.

Първата стъпка, която ще предприема като кмет, а тя е и в контекста на трагичните събития , които се случиха в нашия град през изминалата седмица, е да инициирам среща с директорите на всички училища, на която заедно да обсъдим ситуацията и да набележим мерки да направим училищата по-сигурни.

Стефан Радев призова съветниците от общинския съвет, в който влизат представители на 10 политически партии и коалиции, да не се ръководят от друг интерес, освен този на града:

Затова моят призив е: нека да загърбим личните и политическите пристрастия в името на общината, нека диалогът между нас да не спира и нека винаги в решенията си се ръководим от интересите на хората.

На първото си заседание новият общински съвет на Сливен избра за свой председател юристът Димитър Митев от групата на ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44