Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изследват децата от детска градина във Видин заради случай на туберкулоза

Снимка: БГНЕС
Изследват децата и персонала в Целодневна детска градина "Желязко Попниколов" във Видин заради случай на туберкулоза. Според Регионалната здравна инспекция заболяването е установено при една от учителките в детската градина. Родители твърдят, че вече има и болни деца.

Соня Георгиева, която е майка на едно от децата в детската градина, твърди, че заболяването на сина й е доказано в столична клиника. Момчето е било в групата на учителката, за която след изследвания в болницата във Видин е установено, че страда от туберкулоза:

Направихме тест в София и се оказа, че е положителен. Болен е. Има още едно детенце болно със сигурност и доколкото разбрах още едно, пак от тяхната група, което вече е в болница в София.

Директорът на Регионалната здравна инспекция във Видин д-р Гергана Джамбова каза, че са предприети всички необходими мерки още в деня, в който е потвърден случаят на заболяване в детската градина. Тестовете за туберкулоза, които личните лекари са извършили на всичките 17 души от персонала, са отрицателни:

36 деца са изследвани към момента. От тях две деца са показали хипералергична реакция и са изпратени за допълнително изследване и консултация към Специализираната болница по белодробни заболявания в град София.

Няма причина за затваряне на детската градина, казаха от здравната инспекция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44