Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военният съд в Сливен осъди двама души на общо 11 години затвор

Общо 11 години лишаване от свобода наложи Сливенският военен съд на двама подсъдими, присвоили парични средства на Министерството на отбраната в големи размери. Срещу осъдените военнослужещ и бизнесмен, Военно-окръжната прокуратура в Сливен е повдигнала още четири обвинения за присвояване на големи суми във връзка с обществени поръчки за социални дейности на военното министерство. 

Военният съд призна за виновни Димитър Илиев, бивш директор на териториалната дирекция "Социални дейности" на Министерството на отбраната във Варна, и Милен Ангелов, собственик на фирми, изпълнявали обществени поръчки на дирекцията. През 2007-2008 година двамата присвоили в съучастие във Варна сума от над 91 600 лева чрез много документи с невярно съдържание за отчетени, но неизвършени строителни дейности във военни клубове и почивни домове.

Илиев е осъден на 6 години затвор при първоначален строг режим, а съучастникът му на 5 години. Наред с лишаването от свобода, съдът наложи на подсъдимите "конфискация" и лишаване от права да упражняват своята професия и дейност за срок от по 6 години. 

Срещу същите двама души Сливенската военна прокуратура е внесла още 4 досъдебни производства с обвинения за длъжностни присвоявания за над 1 милион лева при осъществяване на процедури за възлагане на обществени поръчки, каза говорителят на прокуратурата кап. Георги Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44