Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Иван Вуцов твърди пред съда, че има легална диплома

При разпит на първото заседание по делото срещу д-р Иван Вуцов в Районния съд в София той е заявил, че има легална диплома по кардиология, издадена през юли 1996-а година от Медицинска академия в София. Пред „Хоризонт“ проф. Алексей Алексеев - зам.-ректор на Медицинския университет посочи за пореден път, че това не е истина. 

Вуцов е обяснил пред съдът, че е положил успешно изпит пред тричленна комисия през юни 1996-а година и месец по-късно е получил дипломата си от Медицинска академия, съобщи за „Хоризонт“ Мила Георгиева – пресаташе на съда.

Проф. Алексей Алексеев за пореден път потвърди пред медията ни, че доктор Вуцов два пъти е късан на изпит по специалността. И още – че Медицинският университет в София никога не е издавал диплома по кардиология на лекаря. 

Д-р Петър Загорчев - председател на Централната етична комисия на Българския лекарски съюз е взел цялата документация по случая от здравното министерство и я е предоставил на регионалната колегия в Стара Загора, която трябва да се произнесе по отнемането на лекарските права на Иван Вуцов.  

Д-р Славка Йорданова - директор на Районната здравно-осигурителна каса в Стара Загора каза, че все още не е изчислена сумата, която доктор Вуцов трябва да върне на касата, защото това не било в дневния й ред.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44