Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екозащитници протестираха в Сливен с искане за запазване на парк "Сините камъни"

Снимка: БНР
Гражданска инициатива "Сливен за гората" организира протест под Стария бряст в Сливен.  Екозащитници  излязоха с искания за запазване на природния парк "Сини камъни" и горите в Сливенския Балкан като природен, културен и туристически ресурс.Протестиращите започнаха подписка с няколко основни искания:

Исканията ни са: прекратяване на сечта, извършване на независима проверка за законосъобразност и целесъобразност на предвидените горскостопански и санитарни дейности в горите. Въвеждане на постоянна защита на вековните гори. Всички държавни гори да бъдат екологично сертифицирани. В природния парк "Сините камъни" да се завърне промишления дърводобив, включително и този, покрит като санитарна сеч, което често се случва. Разработване на план за развитие на горските територии, с участието на гражданите. Да се възстановят всички горски и контролни пунктове, или да има мобилни екипи за контрол, понеже считаме, че няма никакъв контрол. Да се извърши последващо залесяване в местата, където това е необходимо, което не се е случвало от много години. Да се отстранят корумпираните служители
, каза  организаторката на проявата Рени Томова.
 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44