Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинението иска доживотен затвор за стрелеца от Лясковец

Снимка: Катя Чорова

Стрелецът от Лясковец Петко Петков да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна при строг режим, поиска прокурорът по делото Цветан Маринов

Близо четири часа прокурорът е представял доказателствата по обвиненията срещу Петков - умишлено убийство на Емил Шарков и опит за убийство на още петима спецполицаи, извършени с незаконно оръжие и боеприпаси при проведената през март миналата година при акцията за ареста на подсъдимия.

Финалните прения в Окръжния съд във Велико Търново протичат при закрити врати заради съдържащата се в материалите по делото класифицирана информация за акцията на МВР и самоличността на участвалите в нея служители от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Максималното наказание за Петков ще поискат днес и адвокатите на частните обвинители в процеса - съпругата и родителите на убития Емил Шарков и най-тежко пострадалия командос. Не е известно за какво ще пледират четиримата адвокати на Петков.

Присъдата на първоинстанционния съд се очаква следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44