Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска строги наказания за подправяне на изборни документи

Чавдар Георгиев
Снимка: БГНЕС

Депутати от БСП внесоха в деловодството на парламента предложения за промени в Наказателния кодекс. Те предвиждат 8 години затвор при подправяне на документи и протоколи на изборните комисии. Конкретният повод за тези предложения са случаите на подобни нарушения при местните избори, обясни Чавдар Георгиев

Всички знаете, че официално бе обявено, че 90% от изборните протоколи са подправени. Всеки 9 от 10 протокола са с изменени съдържания. В Изборния кодекс това е забранено да се прави след обявяване на изборния резултат в съответната изборна секция. Очевидно задължителната сила на Изборния кодекс не е достатъчна и затова ние предлагаме тази малка, но изключително важна допълнителна квалификация по отношение на подправката на официални документи в чл.308 ал.2 от Наказателния кодекс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44