Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите за средно образование за догодина ще бъдат с близо 140 млн. лева повече

Снимка: БГНЕС

Процентът от Брутния вътрешен продукт за образование вече няма да може да бъде намаляван в сравнение с предходната година. Това е записано в Закона за училищното образование, обяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. 

Според проектобюджета парите за средно образование ще бъдат с близо 140 милиона лева повече от тази година, допълни Такева и поясни:

Вчера поставих много сериозно въпроса второто шестмесечие на 2016 година да бъдат отпуснати още 22 милиона лева допълнително, за да може да бъдат обезпечени дейностите в новия Закон за училищното образование. Това са защитени детски градини, това са учебните планове на иновативните училища, това е изплащането на десетте брутни работни заплати при пенсиониране на учители и останалия персонал.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44