Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската банка "Уникредит" предвижда съкращения на персонала в цяла Европа

Италианската банка "Уникредит" прие своя индустриален план до 2018 година. Той предвижда съкращения за 18 200 души в Европа. От тях 6900 служители ще бъдат съкратени само в Италия със общо спестявания до над един милиард и 600 милиона евро от намаляване на оперативните разходи, като на Апенините уволняването на персонала е с 540 души в повече съобразно договореностите до преди година.

Общо ще бъдат закрити 800 филиали на банката в Италия, Германия и Австрия, като под директната управа в Милано ще бъде контролът на всички дейности на "Уникредит" в Източна Европа. В тази схема дъщерното дружество в Украйна вероятно ще бъде продадено или преструктурирано и съкращенията на персонала вече предвидени, както и този на джойнт-венчър към италианския банков колос. 

Новият индустриален план цели пълно самофинансиране и консолидиране на банката, която до 2018 година да достигне нетна печалба от над пет милиарда евро със засилване функциите на централното управление и персонал от 111 000 души. Според административния делегат Федерико Гицони планът е реалистичен и амбициозен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44