Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ: Срещу управляващата коалиция се води хибридна война с методите на Държавна сигурност

Москов: Атаките са продиктувани от кривите сметки на някои политици за резултатите от местните избори

Снимка: БГНЕС

Във връзка с публикуваните в информационен сайт разговори на съдия Владимира Янева, в които беше замесено името на  премиера Бойко Борисов, от ДСБ заявиха, че срещу управляващата коалиция се води хибридна война с методите на Държавна сигурност.

Повод за извода за медийна война е и карикатура на лидера на ДСБ Радан Кънев в днешен вестник.  

Според  здравния министър Петър Москов, който е и заместник-председател на ДСБ, зад атаките стоят хората, които не искат да се осъществи съдебната реформа, както и тези, които се притесняват от разкриването на истината за КТБ. Според него атаките са продиктувани от кривите сметки на някои политици за резултатите от местните избори:

А в последно време сме свидетели на компроматна война и медийна помия. За нас е очевидна връзката на "записите" на две от отвратителните лица на съдебната система, включващи името на премиера Борисов, със също толкова отвратителни твърдения на толкова отвратителен човек по повод на Радан Кънев. Целта на цялата тази компроматна война е разколебаване в мнозинството и блокиране на реформите, които правителството и мнозинството подкрепят. Този план няма да успее. Отново трябва да отворим въпроса за собствеността, свободата, регулационния режим и всичко това за медиите. Защото дали си агенция, медия, или нещо друго трябва да подлежиш на едни и същи норми – етични и законови. Концентрация на собственост, концентрация на власт, превръщане на конгломерата от икономическа власт и медийна власт в бухалка – това не са нови неща. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44