Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският министър на спорта изключва възможността за машинации в местната антидопингова агенция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският министър на спорта Виталий Мутко изключва възможността за машинации в Руската антидопингова агенция РУСАДА. Мутко е информирал ръководителя на Международната агенция за борба с допинга  Крейг Риди за ситуацията около скандала, свързан  с руската лека атлетика.

Виталий Мутко обяви,  че ще изложи писмено позицията на страната си до Риди и ще го помоли за своеобразна пътна карта, която Москва да изпълни. Мутко каза че руската антидопингова агенция е създадена по модела на международния си събрат и затова практически е невъзможно да има машинации. Министърът припомни,  че допингът не е руско явление и още 53 държави са изправени пред  същия проблем, но спрямо тях не е предприето нищо.

Виталий Мутко, обяви още, че е разговорял с президента на Международната федерация по лека атлетика Себастиaн Коу, който според него е поставен под невероятен натиск във връзка с доклада  по скандала. Коу е уверил Мутко, че няма да допусне  антируски настроения в организацията.

Тази вечер международната федерация ще проведе среща, на която ще обсъди възможните санкции срещу руската страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44