Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск ужасен от случилото се в Париж

Ватикана
Снимка: www.panoramio.com

Ватикана следи с тревога новите от Париж. Това каза директорът на пресслужбата  отец Федерико Ламбарди.

Папа Франциск е изпитал ужас от информацията за атентатите в Париж, уточни  още отец Федерико Ломбади. Той  изтъкна, че Светият Престол е „ шокиран от тази нова проява на лудо терористично насилие и омраза” и  осъжда  в най-радикалния смисъл тези действия заедно с папата и всички онези, които обичат мира.„Това е атака срещу мира на цялото човечество, което изисква значима  реакция и солидарност от всички , за да се противодейства на разпространението на убийствената омраза в различните й форми ", се казва още в комюникето на Ватикана, което призовава  към молитва за загиналите и ранените от атентатите във френската столица.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44