Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Георгиева: Важно е като европейци да се съберем и посрещнем заедно драматичните предизвикателства

Над 143 милиарда евро да похарчи Европейският съюз се споразумяха Европейската комисия, Европейският съвет и Европейският парламент догодина

Кристалина Георгиева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новината за кървавите атентати във Франция завари еврокомисаря Кристалина Георгиева в Брюксел, където беше постигнат договорът между институциите за бюджета на Европейския съюз за догодина.

Искам да изкажа дълбоките си съболезнования на целия френски народ. Ние сме с вас! -  беше първата реакция на Георгиева,която тя изрази на английски език:
 
Ако е имало ден, в който трите институции да работят като една, то той е днес. Успяхме да постигнем единство по въпрос, който в сравнение с шока, който е сега в Париж и по света, изглежда незначителен,  но всъщност това е важно.

Важно е като европейци да се съберем и заедно да посрещнем толкова драматичните и сериозни предизвикателства. Този бюджет ще подсили възможностите ни да се справим с бежанската криза през следващата година,
допълни еврокомисарят.

Европейската комисия, Европейският съвет и Европейският парламент се споразумяха съюзът догодина на похарчи над 143 милиарда евро, като 2 милиарда от тях ще бъдат за мерки, свързани с миграцията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44