Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора степен на сигурност в Италия след атентатите в Париж

Анджелино Алфано
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италия повдигна до втора степен нивото за сигурност след атентатите в Париж. Това бе решено на извънредно заседание на националния съвет по сигурността свикан от премиера Матео Ренци.

На специална пресконференция, вътрешният министър Анджелино Алфано определи като „професионалисти на терора и престъпници” извършителите на атентатите в Париж, уточнявайки , че комитетът по националната сигурност е в постоянно заседание. Решението за обявяване на ниво две сигурността на страната, означава ползването на специалните части и въоръжените сили. Засилен е контролът по границите и по цялата територия на страната, както и в затворите, за да се намали рискът от прозелитизъм. Повишено е наблюдението над важни обекти в Рим и на Ватикана. Що се отнася до превантивните мерки срещу тероризма, министърът обясни, че от началото на годината до сега  са били проверени над 50,000 души, от които разследвани са 147 и експулсирани 325 лица, отделно други 55 екстремисти. Алфано  подчерта изрично, че „който стреля бива арестуван, който изповядва някаква религия – защитен стига да не заговорничи с този който стреля,  а мюсюлманите да знаят, че в Италия има свобода на вероизповеданието”. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44