Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия разчита САЩ и НАТО да променят приоритетите си след атентата в Париж

Снимка: Никол Борисова

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков обяви, че Москва разчита трагичните събития в Париж да поставят нещата по техните места и че ще променят скалата на приоритетите на САЩ и на страните от НАТО.

Същевременно говорителят на президента Владимир Путин - Дмитрий Песков, каза че все още е рано да се говори за сближаване между Запада и Русия по повод на терористичната атака в Париж в петък.

Според водещи представители на руската Дума, САЩ са виновни за трагедията в Париж. Председателят на парламентарната комисия по международните въпроси Алексей Пушков написа в своя туитър профил, че за политиката на САЩ в Близкия изток, Европа си плаща. Според Пушков идва време да се намери общ език с Русия. Според известния парламентарист, Алиансът не трябва да води политика на русофобия, а в отговор на атаката срещу свой член да обяви война на ИДИЛ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44